~Taujihad Srikandi~

Wahai Srikandi :-

" takhallikan dirimu dari terjerumus ke lembah noda serta sikap bermain-main dengan perjuangan.. tahallikan dirimu dengan sifat sebenar seorang wanita yang hidup dengan perjuangan, pengorbanan serta jihad dan kefahaman juga dambaan syahid "

Menyulam Sutera Cinta

Thursday, June 14, 2012

I Steal Time to Tell A Story.


Bismillahirrahmanirrahim.

Duduk termenung di depan komputer. Pandang notes dah berpinar mata walaupun mata dengan eye bag ni masih basah dengan titisan wudhuk.. Tengok jam eh, 3.31 am..

Klik, klik..tetiba buka blog yang.... auchummm!!! bersin, sebab berhabuk, penuh dengan sarang labah-labah -_-".. lama sangat x update blog ni..kalau blog ni punya perasaan dan mampu berkata-kata mesti habes tuan punya blog ini dimaki hamun..erk? terlebih..

Yang sebenarnya hati yang tiba-tiba rasa nak menulis, akal nak terjemahkan rasa yang singgah tetapi jemari seakan kaku untuk menari-nari, seolah tiada irama yang bergandingan untuk sama-sama memeriahkan malam yang semakin sunyi. Hanya bintang yang masih setia di atas sana, hanya bulan yang masih setia nun jauh di sana.

Mood nak exam ni yang pastinya, hati terlalu sayu teringat family nun jauh di sana.. time-time ni lah hati sarat dengan rindu yang disimpan-simpan nak meledak. Lagi-lagi teringat my one and only sister yang bakal dimiliki lebih kurang sebulan lagi.  Sedih, sayu, gembira semua ada.  Aku taulah aku dah besar walaupun mak still anggap aku darling daughter dia yang masih kecik, tapi rasa hati seorang adik tu tetap kekal sampai bila-bila. Mulalah nak fikir, balik rumah nanti, dah xde kawan, xde tempat nak berkongsi cerita sebab akak bakal ikut husband dia.  Of course la kan, takkan aku nak suruh akak aku stay dengan aku sampai bila-bila. -_-"

Bila imbas balik kenangan dulu-dulu, sangat manis walaupun banyak yang pahit..namun bukankah itu jalan bahagia yang perlu di tempuh? Lain orang lain kisah yang Allah bagi, semuanya bersebab, tak yah nak merungut bagai sebab Allah tahu apa yang terbaik untuk kita.  Allah bagi kita susah supaya kita lebih mengenal dan menghargai makna kehidupan.

For my sis, maaf salah silap.  I love u, and really love you.  Sorry for any mistake yang adik kicik ni dah buat.  Moga jadi isteri solehah dan pada my future bro in-law please jaga kakak saya baik-baik, make her wanita syurga. *Basah nota* oh my... and whatever it is my dear sis, past it whatever... Our past has no right to stop us from having a better future.  As long as we believe in Allah , put more effort and never stop trying to be better,today and everyday. We deserve to be happy . We deserve to have a good life. We deserve to get a good person. Because we're awesome like that! Yang pasti , everything happens for a reason . in order for us to be a better person and get a better thing in life. AllahuAllah , He's the almighty...

Love u more than words u know.. thanks, thanks n million thanks for everything!  And sorry, I'm ordinary. I'm not perfect...

Hujan mata makin lebat.

Ok, stop. sambung study balik. (kat swimming pool tadi pun masih sempat study. . kau mampu? *kak asyu punya trademark* ;D)




p/s: Final exam is coming.. Hoping for the best *finger crossed*. Friends, let's pray for the most perfect ones. :) you, pray 4 us.. ^^


1 comments:

Anonymous said...

Tima kasi kerna menulis cerita ni..Tiada kata yg mampu akak ucapakan bila terbaca warkah ni..Sungguh menyayat hati..Sedih yg teramat sehingga air mata jatuh berderai membasahi pipi tanpa henti..huhuhu...Adikpun tak lama lagi bakal melangkah kealam hidup baru..Harap adik tak akan lupakan kami semua..Kami amat menyayangi adik walaupun kekadang ada perselisihan faham tapi ketahuilah disudut hati kami..kami amat mencintai dan menyayangi adik lagi2 insan yg bergelar Ibu..Ibu yg melahirkan adik dan membesarkan adik dari kecil hingga dewasa...Ingat dik,selagi adik belum dimiliki syurga d telapak kaki ibu..Walaupun kekadang Ibu tak memahami apa keinginan kita tapi ingatlah Mana ada Ibu yg tak sayangkan anak..Kami sentiasa merindui adik dan menyayangi adik harap adikpun begitu..Semoga adik menjadi insan yg berjaya d dunia n akhirat,menjadi anak yg soleha kpd kedua org tua dan menjadi bakal isteri yg soleha..We love u so much...Always love u..