~Taujihad Srikandi~

Wahai Srikandi :-

" takhallikan dirimu dari terjerumus ke lembah noda serta sikap bermain-main dengan perjuangan.. tahallikan dirimu dengan sifat sebenar seorang wanita yang hidup dengan perjuangan, pengorbanan serta jihad dan kefahaman juga dambaan syahid "

Menyulam Sutera Cinta

Thursday, January 05, 2012

::Saya Sayang Kamu::

Benarlah ungkapan "Ikatan aqidah itu lebih kukuh jika dibandingkan dengan ikatan darah".. Saya merasainya, betapa indah dan manisnya rasa ukhuwah itu.. Sungguh, alangkah manisnya hidup dalam keikhlasan bersama sahabat yang sudi memahami tuntutan dakwah dan berkorban demi sahabat yang lain ;)


Tidak senang mencari sahabat yang boleh kamu kongsikan banyak perkara, sahabat yang mampu tertawa dan menangis bersama kamu, sahabat yang setia bersamamu di jalan juang, sukar! namun, bila kamu ketemuinya peganglah ia seeratnya walau banyak manapun kelemahan dirinya kerana barangkali kamu tidak akan temui lagi sahabat sebaik dirinya..


Friendship is not how you forget but, how you forgive, not how you listen but, how you understand, not how you see but, how you feel, not how you let go but, how you hold on! Dear Friends, we shared smiles, we wiped the tears, and through the years our friendship has grown along with us.. you are truly a wonderful part of my life!Sahabat itu anugerah yang sangat indah dalam hidup saya. Bak kata Deena "why do I need a boyfriend when I have coolest friends on earth" ^^ Mungkin benar sesorang boleh hidup tanpa kekasih tapi jarang orang boleh hidup tanpa sahabat.


Ya Allah, jaga sahabatku baik-baik, kerana Engkau sebaik-baik Penjaga.. Ya Rahman, aku sangat menyayangi sahabatku, sayangilah dia selalu, jadikan dia wanita syurga, peluklah dia saat dia lemah, peganglah dia saat dia tertatih, tersungkur.. kerna aku ingin dia selalu menjadi sahabatku di dunia dan akhirat..

Ya Allah, aku sayang dia...

Aku akan selalu menemani dan menyayangi kamu.. Di jalan dakwah ini aku temui kamu, aku temui erti persahabatan, seringkali airmata mengalir deras bila teringat kamu, betapa rindunya hati ini.. satu saat nanti mungkin kita akan terpisah, mungkin kerana kesibukan dunia masing2, kesibukan bersama keluarga, tapi aku sahabat yang akan selalu mengingati kamu.. Doa itu penghubung rindu kita.. salam syg penuh kerinduan sahabat2ku... ;)


2 comments:

NurHeaRt said...

salam kerinduan sayang...jgn sedey2 lagi aa ^__^ insyaALLAH, yati pun sayang sue...cyg sngt2 ^_^

zaujah muhammad.. said...

rindunya ukhwah seperti itu lagi..bila usia masing menginjak dewasa..macam-macam kerenah dan kesilapan kita lakukan..insya allah moga allah tetapkan hati-hati insan yang terjalin kerana allah..