~Taujihad Srikandi~

Wahai Srikandi :-

" takhallikan dirimu dari terjerumus ke lembah noda serta sikap bermain-main dengan perjuangan.. tahallikan dirimu dengan sifat sebenar seorang wanita yang hidup dengan perjuangan, pengorbanan serta jihad dan kefahaman juga dambaan syahid "

Menyulam Sutera Cinta

Saturday, December 24, 2011

::Ceritera Dia Yang Bergelar Sahabat::

Fuh!fuh!fuh! belog berhabuk  uhuk..uhuk.. *excuse me*  test, test, test... 

Assalamualaikum.. *ehem* 

aha, dah lama tak berbelog, hasilnya belog berhabuk.. hachuuuum... alhamdulillah (jawab jgn x jawab org bersin neh) *wink* ;)

idea terus mati -_-"

okeh, nak cerita semalam balik dari hospital plan nak gi jenjalan dengan one of my awesome best bonding female friend (BFF), Yati.  dia kursus kat sini 2 hari, semalam the last day and after that she will fly back to sabah nak uruskan dia punya walimah *wink* ;) tapi sebab dia abes lambat, so saya pun keluar lah dengan my lovely housemates merangkap my awesome bestfriends! ^^ kitorang gi shoping barang2 rumah.. bak kata heiza "nak harapkan keluar dengan sue hujung minggu, xyah la..asek lesap jer.. kalau hujung minggu jumpa sue kat bilik, bertuahlah tu" ;p ngeee... bajet sibuk lah tu, padahal kekasih agung Rasulullah laaaaaagi sibuk tau, awesome! sebab tu baginda jadi uswah hasanah untuk kita, terutama yang bergelar daie tu kena betul2 teladani rasulullah, takde alasan tak bangun tahajud sebab sibuk sangat berprogram dan meeting, okeh  ;) 

Dah siap beli barang semua, gi drop kwn2 kat hostel, lepas tu gi hantar si dia tau kat airport.. ;) macam biasalah jalan jammed -_-" nasib baik housemates kesayangan dah siap letak air sunkist dan roti kat sebelah tuk bukak posa.. alhamdulillah.. sahabat saya sangat baik ^^ *syg kamoo*

sampai kat airport dah dekat kul 7 malam.  gi surau dulu solat.. lepas tu peluk2 mesra dengan yati.. rindu kot, dah lama tak jumpa, seingat saya last jumpa masa raya yati and family datang umah.. masa tu macam taknak berenggang, pegang2 tangan sampai mak yati pening tengok haha.. *maaf makcik, sy mmg syg dgn anak mkck sorg ni* ;)

Yati nak balek sabah dah, urus dia punya walimah..wee...excited gitu.. ;) yati ni childhood friend saya.. tetiba jumpa balik kat sarawak..dia dah keja, best3... ^^ first date masa kat sarawak, jumpa kat spring.. org tu pegang tangan kita terketar2 dan sejuk haha.. *yati sgt comel okeh* 

ni gmbr 1st date setelah berkurun tak jumpa since our childhood time ;) depan spring..tgh hujan..cam best ^^

Lepas tu kali kedua jumpa lagi..time ni dah memang tak malu2 kucing dah.. ^^


saya syg kamu ;)

siap tido dengan dia lagi kat umah kak aien.. kak aien pula kalau nak amik saya tanya dulu " sue, ada program x? kalau xda akak amik sue" ;) excited sahabat comel datang kuching, walaupun letih dari program pegi jugak terus jumpa dia, tak balik hostel dah..

Dulu time kecik2 pernah main sama2, tapi tak sama sekolah, sampai lah sekolah menengah saya pula masuk sekolah lain, terus ke matrik dan sekarang di sini unimas as a degree student nurse ;) Allah takdirkan jumpa pula kat bumi kenyalang ni, yati dah keja kat sri aman, tak lah dapat jumpa selalu sebab kuching-sri aman agak jauh..

dan sahabat kesayangan saya ini bakal bergelar zaujah bulan depan..weee... ;) jom2 bro n sistas semua doakan kebahagiaan sahabat saya ni.. betul lah janji Allah "perempuan yang baik tu untuk lelaki yang baik" ^^ semoga dia sentiasa bahagia, dan untuk pengetahuan cik yati saya sangat sayangkan anda.. ;)  sempat juga interview bakal zaujah ni, banyak sangat soalan sampai yati cakap "tunggu turn sue dulu ya, nanti sue tau la tu" lepas tu yati cakap lagi "better sue habiskan bab munakahat ni sebelum nikah, jangan jadi macam yati kelam kabut baru nak khatam banyak2 buku munakahat, sebelum ni tak" hee.. nak zauj mcm Adam Adli bleh? nanti bleh sama2 lawan "panglima" haha, okeh  *abaikan*

sebelum berlepas pegi, yati sempat menitipkan satu pesan yang sangat berharga..^^ itu namanya sahabat yang sentiasa support u all agar terus tegar berdiri walau berkali-kali tertatih dan terjatuh! ok, ukhti syg... i will ;) 

Balik dari airport, tengah drive terasa panas mata.. eh, nangis? tangisan bahagia untuk sahabat yang sedang menanti hari bahagia.. ;') 

Alhamdulillah, Allah kurniakan saya sahabat2 seperjuangan dunia dan akhirat insyaAllah yg sgt best dan awesome!!  anda ada? ;p excuse me *walk away*



I don't have to define the meaning of best friend , all I can do is just giving the evidence. The pictures would tell everything. ;) 


*balik terus pecut, meeting menanti, saham akhirat kena kejar lebih ::as-saff 10-11::* ;)


4 comments:

asrar.huda said...

ewah sahabat, nak macam adam adli ye ;)

whiTeLover90 said...

nice...^_^

Asrar said...

@asrar.huda >> ukhti syg, ana dah ckp abaikan okeh.. ;) saja, amik ayat shbt ana ^^ syg si mujahidah comel, lagi bergaya cik haziqah ^^ *lepas ni dua pasang jubah keh* ;D

@whitelover90 >> nice sebab ana ada shbt yg nice jugak mcm nisa.. ;)

asrar.huda said...

hihihi ;) hamboiiiii 2 pasang jubah lagi tu ek ;p