~Taujihad Srikandi~

Wahai Srikandi :-

" takhallikan dirimu dari terjerumus ke lembah noda serta sikap bermain-main dengan perjuangan.. tahallikan dirimu dengan sifat sebenar seorang wanita yang hidup dengan perjuangan, pengorbanan serta jihad dan kefahaman juga dambaan syahid "

Menyulam Sutera Cinta

Saturday, March 19, 2011

::Penglipurlara:: Bicara Mata Hati

Assalamualaikum and greetings to all
alhamdulillah
straight to the titik..

"salam..kenapa deactivate fb?"

"asrar, mana fb?"

"kakak dah xda fb?"

and..so on..bla..bla..bla...

busy..busy..busy...

busy?

no....saya tak busy...malulah pada siapa yang mengaku sibuk padahal perjuangan tidak lah sehebat Rasulullah dan para sahabat...sedangkan As-syahid sayyid qutb sendiri sempat menulis semasa dipenjarakan, kita ni yang saya rasa lebih banyak masa terluang sebenarnya nak mengaku sibuk?

memang saya berehat sekejap daripada dunia fb...kenapa? personal matter...

saya nak bagi laluan pada Contengan Jalanan pd Blog Bicara Mata Hati ni..

sementara "berehat" dari dunia fb ini yang saya boleh buat untuk belog saya...

new blog? emm..no...new style? yes..that it is..

apaper pun,wish that u've a good time here

walaupun font tergolek-golek dgn margin berterabur dan kaler semacam tu

one thing,

bila reading here please do not discount ur kerja

ur solat time

ur belajar time

ur office time

dengan hanging around kat sini

i've the saham oso

make it good =)

enjoy reading and shoutouting

may Allah bless



cerita situ sana sini..~~

shopping....




dan selalunya....memang kita macam ni....

























define:relationship





ummi,maca mana nak tahu Allah tu ada...? *saya takda anak, ilusi semata-mata ;p*




beach boy =)





idola =)



"...everybody has a past...

...everybody lives a present...

...everybody deserves a future...

...that was I and this is me..."

Allah knows and He will lead...




1 comments:

Nashrah Basyirah said...

nice typewrite :)
suka bca komik tu ^^