~Taujihad Srikandi~

Wahai Srikandi :-

" takhallikan dirimu dari terjerumus ke lembah noda serta sikap bermain-main dengan perjuangan.. tahallikan dirimu dengan sifat sebenar seorang wanita yang hidup dengan perjuangan, pengorbanan serta jihad dan kefahaman juga dambaan syahid "

Menyulam Sutera Cinta

Wednesday, May 12, 2010

Warning: Stop Talking Bout Other People!



Assalamualaikum w.b.t...

Semalam balik pukul 9 malam dari hospital..penat tak terkira. Sebenarnya saya mengantuk dan penat sekarang tapi dah lama tak update so update lah jugak. Nanti saya balik rumah lagi lah payah nak update, maklumlah nak spend time with family. Hahhh....nak citer ni...semalam sembang dengan seorang kawan saya ni (kawan yang ditemui di hospital) time tu tengah rehat, jom nak kongsi sket..

*Kawan = H  *Asrar = A

H : Dunia sekarang macam-macam kan. Nyawa macam tak ada nilai. Kemanusiaan jauh sekali.

A : Nak duduk senang pun takut kan. Macam-macam jadi sekarang.

H : Yang jahat terlalu jahat. Yang baik pun sekarang jahat.

A : Maksud H?

H : Sekarang dalam paper dah macam-macam. Ustaz ini ustazah itu.Budak sekolah agama ini. sekolah agama itu.Tadi budak Borneo beranak luar nikah dalam toilet.

A : (Berasapp sebabb asrar pun orang Borneo.)

H : Kalau nak buat jahat janganlah jadi Ustazah ke ustaz ke.Bertudung ke.

A : Memang lah.  Ni salah siapa sebetulnya? Salah media massa. Salah surat khabar.Muka depan ustaz rogol ini buat itu buat ini. Kenapa mesti nak bagitahu "USTAZ" or apa-apa.Semua tu taktik nak lariskan suratkhabar je.Tahu tak apa kesan nya? Pandangan negatif masyarakat timbul. Kepercayaan kepada orang alim dan fatwa/hukum yang diberitahu oleh orang alim tak ada yang percaya.Sebab tu macam-macam jadi sekarang.  Orang akan cakap, 'orang alim pun buat hal,tambahlah kami'.  Berdakwah berhabuk tapi sendiri buat hal.  Ada ke orang nak buat benda salah saja-saja? Iman tak kuat tu faktornya bukan sebab agama atau gelaran.Mungkin tu salah dia sebab tak jaga iman dia.Sekurang-kurangnya dia buat silap mungkin dia taubat dengan Allah, atau pahala ibadat dia boleh cuci dosa dia.  Kita macamana? buat pahala pun liat. dosa kumpul berbakul.

H : hmmm.Memang lah tapi tak ke menjatuhkan maruah Islam.  Kita jahat tapi tu antara kita dengan Tuhan.  Tak babitkan orang.  Tak babitkan nama agama.

A : Alah... kita pun apa kurang. Sama je. Buat itu buat ini.  Jatuhkan banyak maruah orang.  Pentingkan seronok je.  Kita jatuhkan maruah mak bapak.  Kita jatuhkan maruah Allah,agama dan banyak.  Sama je.  Orang tak bertudung selalu cakap "orang bertudung buat itu buat ini,baik takpayah pakai tudung.  Tengok macam kami. tak pakai tudung sebab kami tak mahu jatuhkan maruah islam.  Dah bersedia nanti pakai lah."
Bukan bertudung tu wajib ke?
Tak menjatuhkan maruah islam ke?
Yang nak membezakan orang islam dan tak ialah menutup aurat.

Ikut perintah aturan diri sendiri.  Pakai tudung satu perintah.  Lepas tu pandai pulak cakap orang.  At least dia bertudung, lepas satu azab digantung dadanya dengan besi panas di neraka.  Kita?Paling mudah jangan pandai cakap kalau diri pun lagi kurang.  Pakai tudung atau tak,Ustaz/ustazah, budak sekolah agama tetap manusia biasa. Tak ada Tuhan bagi kelebihan takkan berbuat dosa. :) janganlah cakap psal orang ye..

entri tak emo, sekadar berpesan sesama sendiri.. harap takde yang terkecil hati, limpa, jantung, paru-paru segala..thmubs up! Asrar nak blah, nak pegi hospital meneruskan tugas...hoyeah...asrar boleh! mengarut sket entri kali ni, banyak yang berlaku dalam beberapa hari ni tu yang tak berapa nak betul, putus fius haila.. kepada kawan2 yang tanya just asrar bleh cakap:

i'm ok, i'm ok, i'm ok, i'm ok, i'm ok, i'm ok, i'm ok, i'm ok, i'm ok, i'm ok, i'm ok, i'm ok, i'm ok, i'm ok, i'm ok, i'm ok, i'm ok, i'm ok, i'm ok, i'm ok, i'm ok, i'm ok, i'm ok, i'm ok, i'm ok, i'm ok, i'm ok, i'm ok, i'm ok, i'm ok, i'm ok, i'm ok, i'm ok, i'm ok, i'm ok, i'm ok, i'm ok, i'm ok, i'm ok, i'm ok, i'm ok, i'm ok, i'm ok!!!!

Asrar ok sebab Allah sentiasa ada untuk Asrar... ^_^v

Wallahualam..

0 comments: