~Taujihad Srikandi~

Wahai Srikandi :-

" takhallikan dirimu dari terjerumus ke lembah noda serta sikap bermain-main dengan perjuangan.. tahallikan dirimu dengan sifat sebenar seorang wanita yang hidup dengan perjuangan, pengorbanan serta jihad dan kefahaman juga dambaan syahid "

Menyulam Sutera Cinta

Thursday, August 20, 2009

ukhuwah islamiyah itu indah...

salam... pagi tadi dapat mesej dari kak cak(bukan nama sebenar) ajak pegi klinik unimas..kesian akak tu demam panas...hmmm..symptom swine flu ke??? kat dalam klinik ana dengar je doktor taking history..tak reti lagi nak clarking patient ana kan baru first year, budak baru belajar hehe.. bila fikir-fikir balik malam sebelum tu kitorang (ana,kak asyu n kak cak) pegi accident and emergency unit ziarah sahabat kak asyu yang sakit..hyperventilation.. lepas je balik dari hospital malam tu esoknya kak cak dah mengadu demam... kesian kat kak cak, tapi alhamdulillah bukankah itu kafarah dosa?tandanya Allah sayangkan kak cak...setiap yang berlaku tu pasti ada hikmah disebaliknya..napa bukan ana atau kak asyu yang demam sedangkan kitorg suma berada di A&E pada waktu yang sama? mesti ada hikmahnya..hikmahnya kak cak dapat cuti 3 hari hehe...alhamdulillah.. ............................................................................................................................................................. 10.30 p.m kak asyu datang ke bilik..."sue, kak cak lapar dia nak kita masakkan untuk dia" ana ngan kak asyu pun pegilah masakkan tuk kak cak..masak setakat yang termampu, tak terer nak wat camna..masak tuk orang sakit dapat pahala..alhamdulillah.. siap masak makan sama2..best rasanya..indahnya ukhuwah islamiyah..sedikit pun tak rasa terbeban, malah rasa seronok dapat menyumbangkan sesuatu kepada akhowat..mereka juga teman seusrah, bukankah hidup itu lebih indah bila kita hidup dalam halaqoh bersama2..bertaut hati kerana aqidah dan fikrah yang satu.. ana rasa cukuplah setakat ini coretan ana, ana doakan yang terbaik untuk semua akhowat ana, juga buat raudhatul mahabbah, usrah di bawah ana..ana rindukan antunna lillahi ta'ala..semoga istiqamah dalam perjuangan menyeru manusia kepadaNya..wallahualam..

0 comments: